Cele mai frecvente intrebari legate de folii

1. Ce sunt foliile autoadezive?
Foliile autoadezive sunt un produs  din material plastic (polivinil butiral) cu grosime de cativa micrometri si care are o rezistenta extrem de ridicata la rupere. Prin aplicarea unei astfel de folii pe un geam obisnuit sau intre doua foi de geam, rezistenta acestuia la spargere creste de cateva zeci de ori. Foliile Solar Screen sunt  produse stabilizate din punct de vedere UV care odata aplicate pe geam ii vor creste acestuia rezistenta si vor reduce aportul de caldura si alte radiatii solare prin fereastra.


2. Cum se aplica foliile autoadezive pe o suprafata?
Produsele Solar Screen au pe una dintre parti un adeziv acoperit cu o folie din plastic. Indepartarea foliei transparente din plastic expune adezivul, care poate fi activat prin pulverizarea unei solutii de apa si sapun. Se fixeaza apoi pe partea interioara sau, dupa caz, exterioara a geamului, iar excesul de apa se elimina cu ajutorul unui dispozitiv special.


3. Pot fi aplicate produsele Solar Screen pe orice tip de suprafata?
Produsele Solar Screen sunt concepute astfel incat sa se potriveasca perfect pe geamurile plane ale ferestrelor. Ele nu sunt recomandate pentru suprafetele ”in valuri” sau pentru alte suprafete (chiar plane) decat geamurile. Exista produse concepute special pentru suprafete speciale, cum ar fi policarbonatul si acrilicul.


4. Pana la ce punct pot foliile Solar Screen sa reduca aportul de caldura?
Proprietatea produselor Solar Screen de a respinge caldura variaza in functie de tipul de folie. Foliile din categoria reflectiva pot respinge caldura in proportie de 80%.


5. Odata aplicata pe geam, cat rezista folia Solar Screen?
Rezistenta foliilor Solar Screen depinde de mai multi factori, cum ar fi felul in care au fost montate, orientarea ferestrei, locatia,etc. Exista cazuri in care foliile au rezistat mai mult de 10 ani.


6. Exista o folie cu vizibilitate intr-un singur sens, intotdeauna?
In mod strict tehnic, o astfel de folie nu exista. Totusi, foliile reflective de la Solar Screen impiedica vizibilitatea dinspre exterior (zona cu intensitate luminoasa mai mare) in timpul zilei, dar cu efect invers pe durata noptii.


7. Exista o folie cu vizibilitate zero?
Da, este vorba despre produsul Solar Screen numit Black, ce poate bloca lumina, obstructionand astfel orice vizibilitate pe  ambele parti ale geamului.


8. De ce este folia Solar Screen mai buna decat geamurile tratate?
Produsele Solar Screen ofera nenumarate avantaje, cum ar fi respingerea caldurii, protectie impotriva razelor UV daunatoare (pana la 99%), protectie impotriva cioburilor in cazul spargerii accidentale a geamului. Toate acestea nu sunt conferite de geamurile colorate.


9. De ce este utila blocarea razelor UV?
Foliile Solar Screen sunt produse stabile din punct de vedere  UV, ce pot respinge pana la 99% din razele UV daunatoare care pot cauza decolorarea. S-a constatat ca razele UV sunt doar unele dintre componentele spectrului solar, iar alte componente, cum ar fi caldura, razele IR (infrarosii) sunt si ele responsabile pentru decolorarea datorata luminii solare. Datorita diferitelor proprietati ale fiecarui tip de folie, gradul de decolorare va depinde de produsul utilizat.


10. De ce se considera ca foliile Solar Screen economisesc energie electrica?  
Odata aplicate pe geam, foliile reduc caldura care patrunde prin acesta, astfel ca in interiorul camerei sau al masinii devine mai racoare. Scade cantitatea de energie electrica ce va fi consumata. Scaderea acesteia depinde de tipul de folie folosit.


11. Imi pot monta singur folia ?
Montarea foliilor Solar Screen nu este dificila, ea presupunand cativa pasi. Totusi, este  indicat ca montajul sa fie facut de catre personal specializat sau cel putin in prezenta acestuia. Se evita astfel aparitia bulelor de apa sau deteriorarea foliei.


12. Aplicarea foliei pe geam reduce riscul de spargere al acestuia?
Prin aplicarea foliei autoadezive pe geam se  indeparteaza riscul de a sari cioburi in cazul spargerii accidentale a acestuia. Totusi, aplicarea foliei nu impiedica spargerea geamului, ci va protejeaza de eventualele cioburi care   v-ar putea rani.


13. Cat de repede se poate monta folia autoadeziva?
Timpul necesar pentru montaj depinde de mai multi factori, cum ar fi locatia, accesul la geamul respectiv, tipul de folie autoadeziva, etc. Spre  exemplu, timpul necesar pentru montarea foliei autoadezive pe geamul unui autoturism, fara a demonta geamurile, in functie de tipul masinii, poate dura intre una si trei ore.


14. Dupa cat timp de la montare se poate curata geamul, pentru ca adezivul sa aiba timp sa se fixeze bine ?
Perioada poate varia, in functie de  mai multi factori, cum ar fi tipul foliei, perioada din an  in care  se realizeaza montajul acesteia, starea vremii din ziua respectiva, etc. Se recomanda ca prima curatare a geamului dupa ce folia a fost montata sa fie facuta la o saptamana.


15. Este nevoie de o intretinere speciala a foliei dupa instalare?
Cum se intretine un geam cu folie autoadeziva?
Unul din avantajele foliilor Solar Screen este acela ca nu necesita masuri speciale de intretinere. Curatarea geamurilor se poate face foarte usor, utilizand apa si un material textil moale. Daca doriti sa folositi detergent, acesta trebuie sa fie unul de tip neutru. Nu utilizati materiale aspre sau abrazive pentru a curata geamul pe partea unde a fost instalata folia autoadeziva.


16.Se poate inlocui folia existenta deja cu un produs Solar Screen?
Avantajul foliei atoadezive este ca o puteti inlocui oricand doriti.


17. Se poate indeparta folia de pe geam?
Folia autoadeziva poate fi indepartata de pe geam oricand doriti.